Kun pidämme niin tiukasti kiinni siitä, mitä toivomme ja haluamme, estämme sen tulemisen elämäämme. Irtautuminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä, kuinka voisin saavuttaa sen asian, josta yhtäkkiä päätän luopua ja irtautua. On olemassa henkisiä universaaleja lakeja, joiden mukaan voit saada sen mistä luovut. Luopuminen tarkoittaa sitä, että päästetään halutusta asiasta irti ja katkaistaan siihen liittyvä tarvitsemisen tunneside. Jos haluttu asia kuuluu elämänpolullesi, se tulee takaisin, mutta jos sen on aika lähteä tai olla tulematta, niin hyväksy asia sellaisenaan. Tämä tarkoittaa sitä, että jotain paljon parempaa on tuleva sinun elämääsi, vaikka tilanne ei hetkellisesti näytäkään siltä. Ole luottavainen ja korosta uskoasi maailmankaikkeuteen. Se järjestelee koko ajan asioitasi siten, että pystyisit sinulle parhaimmalla tavallasi toteuttamaan itseäsi. Älä vaivu epätoivoon, se vie sinut vain ojasta allikkoon. Jos toivot saavasi hyvän työpaikan, tiedä saavasi se, mutta jos olet riippuvainen toisesta työpaikasta, et henkisten lakien mukaan voi saada parempaa. Olen pahoillani. Joskus on heittäydyttävä virran vietäväksi ja uskallettava koettaa, mitä matkalta löytää. Joskus voi olla onni onnettomuudessa ja yleensä näin on. On vain uskottava siihen, että tulee saamaan vain parasta.

Irtautumisen kautta voimme kokea vapauden tunteen. Se on sellainen tunne, jonka tuntiessaan, voi kokea todella elävänsä. Täytyy olla rohkea, rohkeus vie perille. Irtautumista ei voi huijata eikä se onnistu vain ajattelemalla, jos kyseessä on ihminen tai työpaikka. Se vaatii konkreettisia tekoja, irtisanoutuminen tai avioero on esimerkki irtautumisesta parhaimmillaan. Mutta älä toki lähde pelkojen sanelemana irtautumaan kaikesta, mitä elämässäsi on. Punnitse asioiden merkitsevyyttä ja aloita valintakokeet. Voit testata asioilla sitä kuuluvatko ne elämääsi. Jos todella irtaudut asiasta tai ihmisestä, se todennäköisesti tulee vain entistä voimakkaammin takaisin elämääsi, jos näin on tarkoitettu. Ei kuitenkaan ole soveliasta odottaa asioiden palautumista takaisin. Kaikki tulee aikanaan.

Irtautumisen vaikeus on siinä, että ihminen ei millään haluaisi luopua hänelle jo nii tutusta ja turvallisesta asiasta. Hän uskoo, että jos luovun tuosta, en todellakaan saa tilalle yhtään parempaan. Eihän maailmassa voi olla kahta samanlaista. Ei voi ei, mutta parempia ja sinua paremmin palvelevia asioita voi olla ja on, mutta eivät ne näyttäydy sinulle, jos roikut kynsin hampain kiinni menneessä. Irrota vaan otteesi, sure hetken aikaa, anna anteeksi ja jatka matkaasi.

Ihmiset ovat tiukasti kiinni asenteissaan ja arvoissaan, haluamatta tietoisesti muuttaa niitä. Sisimmässämme koemme, että jotain olisi muutettava, mutta egomme ei anna sille valtaa ilmentää puhtainta itseämme. On aika irrottaa ja aika saavuttaa. Kaikki mitä tarvitsemme, tulee elämäämme siinä vaiheessa, kun päästämme irti pelosta ja sen aiheuttamista mielen vääristymistä. Minne olemme menossa, on arvoitus, se selviää vasta perillä. Kaikkihan me tulemme kohti valoa, toiset hitaammin, toiset sellaisella vauhdilla, mikä ei sovellu sen hetkisiin tapoihimme tai arvoihimme. Apua, olenko nyt päästänyt riittävästi irti, huutaa syrjään joutunut ihminen. Pelko piinaa takamuksissa, on luovuttava lisää, on luovuttava kaikesta materiasta, on palattava köyhyysajatteluun ja on kärsittävä. VÄÄRIN!

Tarkoituksemme ei ole kärsiä, vaan nauttia elämän iloista ja antimista, niin Jeesuskin taisi sanoa, vaikka en häntä kovin hyvin tunnekaan. Täytyy uskoa siihen, että olemme ansainneet sylittäin rikkauksia, rakkautta ja positiivista energiaa. Sitä tuleman pitää. Olemme täällä irtautumassa maallisista tavoitteista ja toteuttamassa jumalallisia tavoitteitamme. Voi olla, että juuri niiden takia olet töissä sinulle sopimattomassa paikassa, mutta maailmankaikkeudella on osansa tässäkin asiassa. Älä siis turhaan kamppaile, vaan löydä tehtäväsi siinä paikassa, missä tällä hetkellä olet fyysisesti. Olet tuomassa valoa synkkien ja kärsivien mieleen. Olet valonvälittäjä. Älä yritä olla muuta. Tee niin kuin parhaaksesi näet, mutta pyri toimillasi rikastuttamaan myös muiden elämää! Irtautuminen on valloittavaa.

Pieni päätös päivässä: Aloita päiväsi irtautumalla jostain tavasta, halusta tai toiveesta ja huomaa elämääsi virtaava uusi asia.